YOGA
op het werk

en meer


Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

Vrijdag 21 juni 2019 INTERNATIONALE YOGADAG

Gratis yogales in park Westerveld, Elden-Arnhem om 16:00-17:00u. Bij de Yogaboom
Op Internationale Yogadag doen we met zoveel mogelijk mensen yoga over de hele wereld.
Zelf meenemen:
- flesje water
- zonnebrandcrème
- muggenspray
- vest, deken of handdoek

- yogamat, als je er geen gereserveerd hebt

Aanmelden via mail of 0633903438 (WhatsApp of bellen)

Yoga in het Park

Data: 7 juli en 4, 11, 18 en 25 augustus 2019.
Deelname: €12,50
Locatie: Park Westerveld, Perenlaantje, Elden/Arnhem. Bij de Yogaboom.
Tijdstip: 10:00 - 11:15u

Yoga for everybody and every body. Oftewel, iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. In de les is er aandacht voor de ademhaling en bewustwording van lichaam en geest. Dan pas komen de yogahoudingen. Altijd binnen jouw grenzen. Dit alles terwijl je de natuur om je heen voelt en ziet.
Na afloop drinken we koffie bij 't Pleyn of in het park.

Er zijn matten aanwezig. Meld je aan om er een te reserveren of neem je eigen mat mee. Denk ook aan een flesje water, zonnebrandcrème, muggenspray, vest en een handdoek.
Meer info of aanmelden: 0633903438

MiniYogaHike

Zondag 6 mei 2018  

10:00-14:00u

We hiken door Meinerswijk. Daar beginnen we met yoga om het lichaam wakker te maken en je hoofd rustig.
De eerste hike brengt ons naar een plek waar we weer een yogasessie doen. Nu is er aandacht voor de ruimte en lengte in je lichaam. Vervolgens hiken we een kwartier in stilte om de aandacht helemaal bij jezelf en natuurlijk ook de natuur te houden. Zo word je je bewust van je lichaam en je geest en vergroot je je concentratievermogen en innerlijke rust.
De rest van de hike mag er weer gepraat worden. Maar als je liever in stilte terug hiket mag dat ook.
Op ons startpunt genieten we samen van de lunch en daarbij kun je uitgebreid je ervaringen met elkaar delen. De eerste vijf minuten eten we wel in stilte omdat yoga om optimaal te genieten van de maaltijd en de omgeving.


Programma
10u-10:30 yoga om op te warmen en met de aandacht naar binnen te keren
10:30-11:15 hiken naar natuurplek
11:15u-11:45 yogasessie met aandacht voor lengte in het lichaam
11:45-12:00 hike in stilte
12:00-12:30 terug hiken naar startpunt
12:30 afsluitende yoga en aansluitend lunch

Deelname €30,- aanmelden kan hier of via 0633903438

Zie ook yogahike.nl

Uit je hoofd, in je lijf
-Bewust omgaan met stress-

ZATERDAG 14 APRIL 2018

9:00-13:00u

i.s.m. 2GoBeyond en Coöperatie Krachteik

In deze training word je je bewust van hoe stress bij jou werkt. We onderzoeken de effecten van stress op jouw lichaam en geest en je krijgt technieken om hiermee om te gaan. Dit begint met bewustwording van stress via de signalen die jouw lichaam en geest geven. Vervolgens ga je aan de slag met yogaoefeningen, ademtechnieken en visualisatie en leer je zelf een keuze te maken in hoe jij omgaat met stress.


Tijdens de training gaan we vooral doen en ervaren. Je zit dus niet urenlang te luisteren of te schrijven, maar wordt zelf aan het denken én voelen gezet en je krijgt diverse oefeningen op de stoel en yogamat om toe te passen in de praktijk.

Soms lijkt het niet zo, maar je hebt een keuze in hoe jij omgaat met stress. Bewustwording van die stress helpt je hiermee om te gaan. Zo kom je uit je hoofd en in je lijf.


Deze workshop gaat verder dan een middag. Je krijgt een reader met de theorie en de oefeningen. Daarbij is er ruimte om je ervaringen en inzichten op te schrijven, net als de keuzes die je aan de hand hiervan maakt. Zo krijg je een handig naslagwerk, zodat je thuis of op je werkplek aan de slag kunt en dagelijks profijt blijft houden van deze training.


De yogaoefeningen zijn voor iedereen geschikt. Als je niet op de mat kunt of wilt, mag je een oefening altijd op een stoel doen. Zorg voor kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. Schoenen moeten uit kunnen, dus neem goede sokken of sloffen mee. Eventueel een deken om warm te blijven en meditatiekussen om op te zitten. Geef het aan als je een blessure of andere beperking hebt.


Deze training is ook in te zetten bij bedrijven. Neem contact op voor meer info of om je aan te melden.

Locatie: Station 026
Mr. E.N. van Kleffensstraat 6, 6842 CV Arnhem 
€89,-

Samenwerking met Barbara Visser van 2goBeyonD

Barbara gelooft erin dat mensen veel waardevoller zijn voor hun omgeving als ze écht zelf aan het roer staan van hun eigen leven en zich niet laten leiden door de waan van de dag of door mogelijke verwachtingen van anderen. 
Vanuit haar persoonlijke ervaring én vanuit jarenlange ervaring als manager, weet zij hoe groot het effect is van het niet op je plek zitten, persoonlijke ineffectiviteit, stress en disbalans op je persoonlijk leven én op een organisatie. Er kan veel leed voorkomen worden als mensen goed voor zichzelf zorgen en in leven en werk de keuzes maken die passen bij wat zij nodig hebben.

Via haar bedrijf 2goBeyonD traint en coacht zij individuele en groepen medewerkers op het gebied van zelfbewustzijn, vitaliteit en persoonlijke effectiviteit, zodat ze duurzaam inzetbaar zijn.

Gratis online mini-training 'Bewust omgaan met stress'

Acht dagen lang krijg je van Barbara van 2goBeyonD en mij een korte video met een tip of oefening om bewuster om te gaan met stress.
Er wordt aandacht besteed aan de effecten van stress op je lichaam, gevoel en gedachten en je handelen. Elke dag kom je een stapje verder en zo leer jij zelf een keuze te maken in hoe je hiermee omgaat.

Deze gratis training is een voorproefje op onze live training 'Uit je hoofd, in je lijf. Bewust omgaan met stress' die wij op 1 februari 2018 in Arnhem geven van 13:00-17:00u.  

Houd onze Facebook-pagina's in de gaten om de training te volgen. 8 januari beginnen we. We vinden het leuk als je meedoet en horen graag wat je ervan vindt. 

In deze link vind je de hele mini-training Bewust omgaan met stress


i.s.m. Barbara Dik-Visser www.2gobeyond.nl/

YogaHike

Tijdens een yogahike combineer je yogasessies met hiken door puur Nederlands natuurschoon. 

Het avontuurlijke tintje van Yogahike prikkelt je geest. Want dat vleugje adrenaline zorgt uiteindelijk juist voor een diepere ontspanning.

Bij yogahike gaat het om beleving van de échte natuur, zoals die is. Dat betekent dat je niet bang bent voor een spatje regen. Over het niveau van jouw yogabeoefening hoef je je geen zorgen te maken: yogahike is er voor iedereen, van absolute beginners tot ervaren yogi's en yogini's.

10u verzamelen op startpunt, hier eindigen we om 17u onze YogaHike

Aantal yogasessies: 3

Aantal kilometers hiken: tussen de 5 en 10

Pauzes: lunchpauze, thee- en koffiepauze

Inclusief: vegetarische lunch, sap, koffie, thee en snack. 

Zelf meenemen: voldoende water, toiletpapier, yogamatje (ook te leen)

Prijs: € 75,- p.p., € 130,- voor twee personen

Routes

zaterdag 23 september 2017 Hemelse heidevelden
Half september staan de heidevelden vol in bloei. Vandaag is het op en top genieten van het paarse landschap. Startlocatie: station Mook, Gelderland
Vandaag maak je kennis met de Brabantse Sahara genoemd wordt; een van Nederlandse mooiste natuurgebieden. Ook vandaag gaan we off-track: we hiken dwars door de zandvlaktes en ongebaande bospaadjes.

zaterdag 21 oktober 2017 Brabantse sahara
Vandaag maak je kennis met de Brabantse Sahara genoemd wordt; een van Nederlandse mooiste natuurgebieden. Ook vandaag gaan we off-track: we hiken dwars door de zandvlaktes en ongebaande bospaadjes.

Hier vind je het formulier om je aan te melden http://yogahike.nl/Happy Sunday

Zondag 19 november 2017

10:30-15:15

i.s.m naaistudio De Stiksteek en Muziekdocent Laetitia Trimbos. 


Een dag waarin je op een ontspannen manier bezig bent met yoga, creëren, zang en percussie en ook met lekker eten. Ontspannend, creatief, smakelijk en gezellig. Maak  kennis met drie verschillende activiteiten en be happy.

programma

10:30 inloop met koffie en thee en iets lekkers

11:00-12:00 yoga, ervaar rust en voel je energiek

12:15-13:00 gezonde en smakelijke lunch (vegetarisch)

13:15-14:15 accessoire maken op de naaimachine (verrassing)

14:15-15:15 zang en percussie met Laetitia, zelf muziek maken en je happy voelen

15:15 naborrelen met hapjes en vooral veel gezelligheid


De activiteiten zijn geschikt voor beginners, maar voor wie meer ervaring heeft wordt er een uitdaging geboden. Iedereen kan dus meedoen, maar we houden het gezellig met maximaal 8 deelnemers.


Deelname €85,-
Aanmelden via contactformulier.

Graslaan 85 en 87, Arnhem

MEE-diteren

Dit jaar mediteer ik iedere dag. Daarover kun je lezen in mijn YOGAblog. Maar jij kunt zelf mee mediteren, oftewel MEE-diteren. Op verschillende plekken in Arnhem ga ik mediteren en leg ik matten neer waarop voorbijgangers mee kunnen mediteren.

Op de Facebook-pagina van Yoga 4 Everybody geef ik aan waar deze MEE-DITATIE plaatsvindt. Houd Facebook in de gaten of meld je aan voor een update via WhatsApp.