Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Blog

Blog

Yoga delen

Posted on April 11, 2016 at 9:15 AM

 

Mezelf lesgeven

Toen ik begin 2010 naar India ging om een teacher training van een maand te doen, was ik nog niet van plan om les te gaan geven. Ik ging erheen omdat ik me in yoga wilde verdiepen. Ook wilde ik weten hoe je een les opbouwt om zelf thuis te oefenen. Eigenlijk wilde ik vooral mezelf lesgeven.

In India waren we van zes uur 's morgens tot half negen 's avonds intensief bezig met yogahoudingen, ademhalingstechnieken, meditatie, mantra zingen, theorielessen, elkaar lesgeven en huiswerk maken. Hierna zou ik vast alles over yoga weten.

 Asanales buiten                                     Theorieles in uniform

Veel leren en niets weten   

Na die maand kreeg ik een certificaat waarop stond dat ik yogadocent was. Maar ik was er helemaal nog niet klaar voor om les te geven. In deze maand begon ik pas net te leren waar yoga over gaat en wat het met je kan doen. Pas een jaar later wist ik dat ik ooit wel yogales wilde geven, als ik meer wist en meer ervaring had. Maar hoeveel ervaring dan en wat moest ik allemaal weten? Er was nog zoveel te ontdekken over de houdingen, ademtechnieken en meditatie. Daarom begon ik in september 2011 aan een vierjarige opleiding tot yogadocent. Met mijn kennis uit India en deze opleiding zou ik daarna een gedegen basis hebben en klaar zijn om yogales te geven, dacht ik. Op deze opleiding werd ik opnieuw overweldigd door alles wat er nog te leren valt.

Hoe meer ik leerde, hoe meer ik besefte dat ik nog maar weinig wist. Ik kwam erachter dat ik mijn hele leven zou blijven leren en daar nooit klaar mee zou zijn. Het ideale moment om met lesgeven te beginnen zou dus nooit komen. Toen ik dat doorhad durfde ik te beginnen met lesgeven vanuit mijn ervaring en kennis die ik op dat moment had.

Met het felbegeerde papiertje

Leren door yogales te geven

Door mijn ervaringen te delen kunnen anderen van mij leren, maar ik leer ook van de mensen die ik lesgeef. Ik weet niet alles over yoga en heb niet overal een antwoord op, maar dat wat ik wel weet deel ik graag met anderen.

Al delend merk ik dat ik al aardig wat weet, maar dat het altijd meer kan worden. Dus blijf ik delen en leren, maar bovenal plezier hebben tijdens de yogales en genieten van alles wat yoga me leert.

Categories: asana

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments