Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Blog

Blog

Niet alles is wat het lijkt

Posted on June 13, 2016 at 11:30 AM

Vorig weekend heb ik meegedaan aan een theaterproject bij mij in de wijk. Ik speelde samen met een muzikante in een scène over dementie. Deze speelde zich af in een prachtige zorgvilla waar voornamelijk mensen wonen die dementeren. Ik ontving het publiek en deed mij voor als architect die een rondleiding geeft langs de architectonische hoogtepunten van de villa. Eenmaal binnen bleek dat ik een van de bewoners ben die danseres is geweest. Na haar danscarrière werd ze architect, maar niet lang want ze kreeg al jong dementie.

 

Daar ging ik terug naar mijn kinderjaren waarin ik danste om even later weer de architect te worden. Ik danste klassiek op spitzen en modern op blote voeten en de muzikante die mijn moeder speelde zong een klassiek lied, speelde Bach en improviseerde met pianospel en zang. Aan het eind krijg ik een lucide moment en besef ik dat ik dement ben. Het publiek dat bij binnenkomst op het verkeerde been werd gezet was na afloop onder de indruk, door de verwarring en het zware thema.

 

Niet iedereen werd direct enthousiast toen ze door een architect op werden gewacht, die over een gebouw ging vertellen. Ze zouden toch naar theater komen kijken? Dit was niet de bedoeling. De volgende dag kregen we bericht van iemand dat er een bezoeker buiten was gebleven omdat die geen zin had in een rondleiding. Diegene heeft helaas de hele voorstelling gemist. Iemand anders twijfelde, maar is toch mee gegaan. Van haar hoorden we dat ze daar heel blij om was, want ook zij was onder de indruk en begreep achteraf dat de rondleiding niet echt was en gelukkig ook niet lang duurde. Al is het een prachtig gebouw om een keer te bewonderen.

 

Natuurlijk hoef je niet mee te gaan als je geen zin hebt in een rondleiding, maar je weet pas of het echt saai was als je mee gaat. Niet alles is namelijk wat het lijkt. Als je een open blik houdt en iets misschien vijf minuten de kans geeft kun je aangenaam verrast worden. Anders word je misschien wel meer teleurgesteld dan wanneer je het wel had gedaan. Ik kon er wel om lachen en werd er ook even aan herinnerd niet te snel conclusies te trekken.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments