Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

YOGA

op het werk

en meer

Blog

Blog

Internationale Yogadag 2016

Posted on June 27, 2016 at 10:35 AM


Vorig jaar hebben de Verenigde Naties 21 juni uitgeroepen tot Internationale Yogadag. Over de hele wereld worden die dag gratis yogalessen gegeven zodat er zo veel mogelijk mensen tegelijkertijd yoga kunnen beoefenen. Dit versterkt het gevoel van saamhorigheid en is een mooi begin van de weg naar wereldvrede. Natuurlijk wilde ik hier ook aan meedoen en daarom gaf ik een les in Park Westerveld in Elden (Arnhem).

Het was even spannend of het droog zou blijven, omdat het bijna de hele dag geregend had. Alleen het gras was nat, maar verder was het droog. Heel even heeft het nog geregend, maar dat vond ik juist wel verfrissend op de eerste dag van de zomer. We stonden naast een grote boom, waaronder je helemaal droog bleef. Het dikke bladerdek en de vele takken van de boom beschermden goed tegen regen.

Voor de les werd ik geïnterviewd door een verslaggever van Radio Gelderland. Hij vroeg wat Internationale Yogadag nou eigenlijk is en waarom ik zelf aan yoga doe. Het idee van Internationale Yogadag is wereldvrede te creëren. Met yoga maak je verbinding tussen lichaam en geest en daardoor vergroot je je bewustzijn. Niet alleen het bewustzijn van je eigen lichaam en geest, maar ook van de wereld om je heen. Als je je daarvan bewust bent en ziet dat een ander, net als jijzelf, ook een mens is met gevoelens en gedachten dan is het makkelijker en ook logischer die ander met respect te behandelen. Als er sprake is van echt respect kan er geen oorlog ontstaan. De ander kan dan niet jouw vijand zijn.

Ik hoop dat iedereen in deze les innerlijke vrede heeft gevonden om die uit te kunnen stralen naar de wereld om ons heen. Misschien is het wat tegenstrijdig dat ik tijdens de les een teek vermoord heb die op mijn matje lag. Ik respecteerde het beestje wel, maar mezelf ook en wilde een tekenbeet voorkomen. Want de kans is groot dat daarmee mijn innerlijke vrede verstoord wordt en die heb ik nou juist zo hard nodig in deze onrustige wereld. Ik hoop dat de overleden teek in vrede kan rusten. Wat ik ook hoop is dat er nog veel meer mensen aan yoga gaan doen en dat we allemaal innerlijke rust en vrede vinden en steeds een stapje dichter bij wereldvrede te komen.

Wil je ook een keer yoga doen in het park? Kom dan naar mijn zomeryogalessen.

Van 30 juni tot 22 augustus geef ik iedere donderdag 9:30-10:45u en zondag 10:00-11:15u ook lessen onder deze boom. Meer informatie bij 'nieuws'.

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments