YOGA
op het werk

en meer


Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

Blog

Iedere dag mediteren -week 13-

Geplaatst op 6 april, 2017 om 20:00

Als ik lesgeef benadruk ik steeds opnieuw dat je niet moet forceren en vooral mag kijken wat er gebeurt. In mijn eigen yogabeoefening doe ik dit zelf natuurlijk ook, ehm, zoveel mogelijk. Maar met mijn dagelijkse meditatie was ik het even kwijt. Ik was bezig met iets bereiken en daar verslag van uitbrengen. Het liefst alleen succesverhalen. Vorige week schreef ik over mijn meditatiefrustratie die daaruit voortkwam en die heb ik nu de laan uit gestuurd. Iedere dag mediteer ik zonder verwachtingen of hoop op wonderen. Dat bevalt erg goed. Ik merk dat daardoor juist de rust vanzelf komt, de ene keer makkelijker dan de andere, maar ik voel me altijd beter voor dan na de meditatie. Deze week heb ik iedere dag gemediteerd en daarmee is mijn “doel” behaald. Het belangrijkste is voor mij dat ik mezelf weer even herinnerd heb aan mijn eigen lessen.

Week 13

Maandag 27 maart
Net verslag gedaan van mijn meditatiefrustratie van de afgelopen weken en nu kan ik eindelijk rustig gaan zitten en alleen maar genieten van de rust die dit geeft. Ik mediteer niet echt, maar sluit mijn ogen en zie wel wat er gebeurt. Eerst komen er allerlei gedachten voorbij. Daar ga ik niet op in, maar ik duw ze ook niet weg. Na een tijdje komt er rust en voel ik mijn adem. Nu doe ik toch nog de meditatie zoals ik deze geleerd heb. En het voelt fijn. Na de meditatie voel ik me rustig en fit.

Dinsdag 28 maart
Mediteren hoeft niet, rustig zitten en even niets doen mag wel! Dit zorgt ook vandaag weer voor rust in mijn hoofd én in mijn lichaam. Heel even neig ik naar in slaap vallen en daarna ben ik weer extra helder. Na de meditatie voel ik me ook nu weer rustig en fit.

Woensdag 29 maart
Er komt zo bezoek, zou ik nog tijd hebben om voor die tijd te mediteren? Zoiets is altijd een zogenaamd goede reden om het uit te stellen. Maar ik had besloten dat er geen doel is en geen druk, dus begin gewoon en zie wel hoe lang ik de tijd heb. Mijn bezoek komt pas een half uur later en ik ben blij dat ik mijn kans gegrepen heb, want ik voel me weer uitgerust en helder. En ik had tijd genoeg.

Donderdag 30 maart
Weer een op-de-valreep-meditatie, om half 11 in bed, de dag is nog net niet voorbij. 16 minuten stilgezeten waarin ik duidelijk voelde waar er spanning zat in mijn lichaam; precies de plekken die vandaag in de yogalessen met rust werden gelaten. Ik zat eigenlijk niet helemaal stil omdat die gespannen plekken wilden bewegen. Nadat ik daaraan toe had gegeven was de spanning weg en kwam er rust in mijn lichaam en mijn hoofd. Een fijne manier om de dag af te sluiten en lekker te gaan slapen.

Vrijdag 31 maart
Eigenlijk wilde ik liever even slapen. Na een ochtend boodschappen doen en naar de dierentuin was ik een beetje moe. Maar…ik ging mediteren, 16 minuten en het mooie is dat ik me nu weer uitgerust voel zonder nog duf of sloom te blijven. Mediteren zonder doel is fijn en rustgevend.

Zaterdag 1 april
Na de ervaring van gisteren ging ik zonder morren mediteren na een lange yogadag aan de andere kant van het land. Ik had een yogales Critical Alignment gevolgd waarin ik ontdekte hoe stijf mijn rug is. Die was nu een stuk losser en voelde heerlijk aan. Terwijl de les al uren geleden was merkte ik nog steeds dat ik makkelijker rechtop kon zitten. Dit ga ik vaker doen.

Zondag 2 april
Mijn moeder is vandaag 70 geworden! Dat vind ik zo bijzonder dat ik bijna vergat te mediteren. Toen we weer thuis waren dacht ik er nog net aan. Ik ging zitten en voelde mijn lichaam, gedachten en adem hun eigen weg gaan. De hele tijd was ik me bewust van die drie dingen. In de laatste minuut was dat iets minder. Net voor de bel knalde mijn hoofd tegen de muur. Ik was weggedommeld. Baf (hoofd)....ding (timer).... Heel ritmisch. Gelukkig had ik er geen last van. Ik voelde toen pas hoe moe ik was en heb daarna heerlijk geslapen. Nee, niet omdat ik half knock out geslagen was.

Categorieën: iedere dag mediteren

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties