YOGA
op het werk
op school
of thuis


Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

Blog

Iedere dag mediteren -week 17-

Geplaatst op 1 mei, 2017 om 23:10

Week 17
Ik begin de effecten van (bijna) iedere dag mediteren te merken. Soms ga ik zelfs langer door dan ik vooraf van plan was. Toch blijf ik het moeilijk vinden te gaan zitten om te mediteren. Heel tegenstrijdig, want ik merk iedere keer dat het mediteren goed voor me is. Na afloop voel ik me altijd rustiger dan ervoor. Ook lijk ik er meer energie van te krijgen. Niet altijd op het moment zelf, maar juist over de dag verspreid. Misschien komt het ook omdat ik door het mediteren merk hoe ik me echt voel en daar dan naar handel. Dus rust neem als ik merk dat ik eigenlijk best wel moe was. Zo ga ik minder over mijn grenzen heen en luister ik beter naar wat ik nodig heb.

maandag 24 april
19:15u, 10 en 8 (met reiki) minuten
De meditatie maakte voelbaar wat er sluimerend aanwezig was: spanning en hoofdpijn. Door er niet tegenin te gaan en het alleen maar te voelen en te laten zijn voor wat het is wordt het minder. Dat ik wat je in meditatie doet; voelen en ervaren wat er is zonder doel.
dinsdag 25 april
21:15u, 16 minuten
Ik was onrustig, er waren veel gedachten die pas na een hele tijd rustiger werden. Ondertussen bleef ik gewoon zitten met mijn ogen dicht en merkte ik bewust op wat er vanbinnen gebeurde. Opeens kwam er een serene rust over me heen en toen ging de timer.
woensdag 26 april

13:30u, 16 minuten

Ik was moe van het zwemmen die ochtend en moest mijn best doen niet in slaap te vallen. Steeds als ik ook maar een beetje in slaap leek te vallen ademde ik extra diep in en uit. Dat hielp! Toch was ik tegen het einde heel even weg, maar daarna voelde ik me heerlijk verfrist en uitgerust.

donderdag 27 april

22:00u, 16 minuten
Eerst zit mijn hoofd vol met gedachten en dat wil ik niet. Maar ik doe er niets mee en voel ze langzaam verdwijnen. Dan merk ik de spanning in mijn lichaam pas op. Ik voel mijn ademhaling en laat alles helemaal vanzelf gaan. Ik hoef er niets mee en voel me goed.

vrijdag 28 april

20:00u, 16 minuten
Hoe een meditatie ook gaat, iedere keer voel ik me na afloop uitgerust en ontspannen. Ook lijk ik nu meer energie te hebben. Ik mediteer niet met een doel, maar het heeft wel heel veel goede effecten die ik nu echt begin te merken.
zaterdag 29 april

14:24u, 16 en 10 (reiki-behandeling) minuten

Een vriendin gaat me reiki sturen en ik begin vast te mediteren. Deze meditatie wordt na 5 minuten onderbroken door haar bericht dat ze begint met de behandeling. In de meditatie voelde ik dat er spanning in mijn lichaam was zonder dat ik het had gemerkt. De reiki gaf een tintelend gevoel en liet alle spanning oplossen. Daarna ging ik verder met mijn eigen meditatie en voelde ontspanning waar eerst spanning zat. Het werd me heel duidelijk dat je sommige dingen niet bewust voelt tot je echt de tijd neemt om te voelen wat er is.

zondag 30 april

22:40u, 24 minuten
Vandaag wil ik iets anders. Dus luister ik naar een geleide meditatie van Kathryn Mussell. Zij staat met een been in de andere wereld en krijgt boodschappen door van boven. Haar meditaties bestaan uit die boodschappen en hebben een helende en reinigende werking op lichaam en geest. Wat zo bijzonder is is dat deze meestal ruim 20 minuten duren, maar voelen als slechts een paar minuten. Terwijl ik er met mijn volledige aandacht bij was. Het werkte rustgevend en ik voel dat de boodschap nog doorwerkt. Heel bijzonder.

 

CategorieŽn: iedere dag mediteren

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties