YOGA
op het werk
op school
of thuis


Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

Blog

Iedere dag mediteren -week 19-

Geplaatst op 15 mei, 2017 om 6:15

Week 19
Soms gaat mediteren moeiteloos, soms helemaal niet. Maar doorzetten en het toch doen heeft merkbaar effect. Ik voel me ook als ik niet mediteer rustiger en stabiel. Zelfs als het tijdens het mediteren een onrustige bende in mijn hoofd was, heeft het toch een positieve uitwerking. Vooral geen verwachtingen hebben lijkt het beste te werken. Gewoon doorgaan en de routine erin houden dus.

maandag 8 mei
22:45u, 5 minuten
Op de dag waarop ik het meest met Yoga 4 Everybody bezig ben kom ik vaak niet toe aan mediteren. Nog net op de valreep van de dag 5 minuten gedaan. Gelukkig heb ik werk dat stress verlicht in plaats van stress verhoogt. Dus je zou kunnen redeneren dat ik op een yogadag minder meditatie nodig heb. Of is dat een excuus?
dinsdag 9 mei
15:18u, 16 minuten
Even een middagdutje gedaan. Daarna meteen gemediteerd. Zo werd ik langzaam wakker en voelde ik me niet duf zoals ik meestal heb na een middagdutje. Moet ik vaker doen! Dat middagdutje. :D
woensdag 10 mei

meerdere keren 5 minuten
In mijn blog 'Yoga achter je bureau' schrijf ik hoe je yoga over de dag kunt verspreiden bij tijdgebrek. Dat heb ik vandaag ook met mijn meditatie gedaan. Een paar keer een korte meditatie = 1 lange meditatie. Dat telt ook.
donderdag 11 mei
23:00u, 20 minuten
Ik doe mee met een geleide meditatie-healing live op Facebook van Kathryn Mussell. Het is meer dan meditatie en zij kan ook voelen wat er bij de deelnemers gebeurt op spiritueel niveau. Een mooie ervaring die negatieve energie helpt opruimen en dat voelt goed.
vrijdag 12 mei
22:00u, 20 minuten
Ik herhaal de meditatie-healing van gisteren, want ik voel dat er nog meer energie gereinigd mag worden. Na de goede ervaring van gisteren had ik vandaag best veel hoofdpijn. Waarschijnlijk een bijwerking van de healing en een teken dat er veel opgeruimd wordt.
zaterdag 13 mei
19:50u, 14 minuten
Ik vind het moeilijk mijn aandacht bij mezelf te houden als er veel achtergrondgeluid is. Vooral als dat mijn huilende peuter is die niet wil slapen. Ik besluit haar zo veel mogelijk te negeren omdat ik weet dat er niks aan de hand is. Dat scheelt, maar het mediteert toch fijner als de omstandigheden fijn zijn.
Zondag 14 mei
22:30u,16 minuten
Er is spanning in mijn lichaam en ik neem het alleen maar waar. Dat heb ik geleerd van Vipassana-meditatie. Voelen wat er is en er niets mee doen. Datzelfde heb ik ook geleerd bij energy clearing. Door geen weerstand te bieden aan wat er is kan het oplossen. Dat was nu niet mijn doel, maar de spanning werd minder.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

CategorieŽn: iedere dag mediteren, meditatie

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties