YOGA
op het werk

en meer


Yoga 4 Everybody in Arnhem

Yoga for everybody and every body

Blog

Iedere dag mediteren - week 15-

Geplaatst op 17 april, 2017 om 18:25

Week 15
Vorige week meende ik beter te slapen door eerst te mediteren. Deze week houd ik bij wanneer ik mediteer, hoe lang en hoe ik me ervoor en erna voel. Geen doel, dat leidt tot frustratie (zie week 12). Wel nieuwsgierigheid of er een patroon of logica in zit. Ik volg opnieuw de drie-staps-meditatie van vorige week.

Maandag 10 april
13:00u, 16 minuten, eerst yoga-oefeningen.
Voor: Fit, rustig.
Na: Net zo fit en rustig, beter geconcentreerd. Zin om in actie te komen.

Ik had goed geslapen de afgelopen nacht en was de hele morgen bezig met yoga en het voorbereiden hiervan. Aansluitend ging ik mediteren. Daarna wilde ik iets actiefs doen, maar ik moest ook even iets eten. Daar werd ik weer wat slomer van. Misschien gaat het de hele dag wel op en af, maar let ik daar normaal gesproken minder goed op.
Dinsdag 11 april

14:00u, 16 minuten.
Voor: Moe.
Na: Uitgerust. Ik was ook een beetje in slaap gevallen tegen het einde.

De komende nacht werd onrustig. Misschien door de volle maan? Mediterend werden mijn gedachten minder, maar 's nachts leken ze me steeds weer wakker te maken. Kennelijk zat er onrust in de lucht; er werden twee autoruiten ingeslagen bij ons in de straat. Ik raad degenen die het hebben gedaan aan om ook te mediteren. Misschien gaan ze daardoor anders naar hun handelingen kijken.
Woensdag 12 april

22:45u, 16 minuten.
Voor: Vol van indrukken van een leuke dag met Nora bij mijn moeder en zusje.
Na: Alle indrukken zijn weer bezonken en ik voel hoe moe ik ben.

Tijd om naar bed te gaan. Ik sliep goed, maar werd wel een paar keer wakker en bleef maar gedachten tegenkomen. Gezellig, maar kom liever een andere keer terug. Toch werd ik uitgerust wakker.
Donderdag 13 april

16:45u, 16 minuten
Voor: Yogales gegeven, (yoga)blogs geschreven en zelf yoga gedaan.
Na: Rustig gevoel, beetje eind-van-de-dag-moe, maar voldaan.

Mijn gedachten vlogen weer alle kanten op, maar door me daar niet druk over te maken werden ze vanzelf minder. Net als een storm die gaat liggen. Opeens was er totale rust. Toen spiekte ik even en zag dat ik ruim 7 minuten bezig was. Het leek of al het achtergrondgeluid verdwenen was. Misschien was dat echt zo, maar misschien was ik zelf meer naar binnen gekeerd.
Vrijdag 14 april

14:00u, 16 minuten
Voor: Onrustig omdat ik niet wist of ik genoeg tijd zou hebben.
Na: Rustiger en opgelucht dat ik me niet door eventueel tijdgebrek op heb laten houden.

Het is fijn om iedere dag een moment te hebben waarop je geen prikkels van buitenaf toelaat. Ik voel mijn lichaam dan bewust zoals het op dat moment is. Daarmee controleer ik ook meteen of ik mijn grenzen wel respecteer. Zonder nieuwe prikkels krijgen eerdere indrukken de tijd om te bezinken, wat rust geeft. De ene keer sneller dan de andere, maar uiteindelijk helpt het me om niet overprikkeld te raken.
Zaterdag 15 april

14:25, 3 minuten
Voor: Bezoek gehad, wat gegeten en ik voelde me fit.
Na: Net iets rustiger dan ervoor. Iets bewuster met beide benen op de grond.

Binnen drie minuten werd ik gestoord en moest ik stoppen. Ik wilde 's avonds verder gaan, maar dat is er simpelweg niet meer van gekomen. Die drie minuten waren toch weer even een moment zonder prikkels van beeldschermen en andere dingen van buitenaf. Altijd mooi meegenomen.
Zondag 16 april

22:30u, 25 minuten geleide meditatie
Voor: dag met bezoek, veel eten, weinig beweging
Na: voelen hoe moe ik eigenlijk ben

Het is Pasen en de kleine laat me uitslapen. Ik begin de dag rustig, met in mijn achterhoofd het plan yoga te doen. Eerst nog een kopje koffie, dan thee en ach, mijn moeder en zusje zijn er al.
De yoga schuif ik op tot de vanavond, maar die is ook zo weer voorbij. Nog net voor mijn bedtijd doe ik een geleide chakra healing meditatie. Ergens halverwege dreef mijn aandacht weg en opeens klapte mijn hoofd naar achter. Dit zittend slapen gaat me steeds beter af. De meditatie is wel binnen gekomen, maar niet bewust. Nu voel ik hoe moe is was.

Categorieën: iedere dag mediteren

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties